Ned. biedbeker kampioenschappen

Onder de bezielende ondersteuning van bridgedocent Janus Roovers is bridgeclub de Bok weer een keer succesvol geweest bij de landelijke biedbekerwedstrijd. In het verleden wist bridgeclub de Bok als vereniging al vier keer de landelijke biedbeker te winnen, nu boden Wilma Smits en Giel De Vrede zich als paar naar de top.

Niet bezweken onder de druk

Als winnaar van de plaatselijke voorronde mochten Wilma en Giel naar het mekka van het Nederlandse bridge in Utrecht. Daar troffen ze de vele biedkampioenen van het hele land om met hen de ultieme strijd aan te gaan. In de voorlaatste ronde stonden ze al fraai tweede. De laatste ronde werd dus spannend. En hoewel ze al biedend hier en daar een steekje lieten vallen en eigenlijk er zelf niet meer zo in geloofden, bleken ze toch overall winnaar te zijn geworden. Waar hun directe tegenstanders het lieten afweten, wisten Wilma en Giel hun concentratie vast te houden en gingen ze niet ten gronde aan de druk die er op hen lag. Ze behaalden de fraaie score van 80 % en bleven de concurrentie daarmee ruim voor.

Stimulans voor velen

Met deze prestatie laat dit Boxmeers paar zien, dat bridge een denksport is voor iedereen die van kaarten houdt. Zelf spelen ze niet op het hoogste niveau, maar zijn desondanks in staat zich landelijk te meten met anderen. Bridge is een denksport dat je op vele niveaus kunt beoefenen. Het blijft een uitdagend spel voor jong en oud, dat je geest jong houdt en dat je vele ontmoetingen oplevert. En dat laatstye vooral als je je aansluit bij een bridgevereniging.

Voor personen die misschien nog wat twijfels hadden om te leren bridgen, kan de prestatie van Wilma en Giel misschien een bevrijdende duw zijn. Aarzel niet, breng de winter gezellig door en ga leren bridgen. Ook dit najaar verzorgt Janus Roovers weer een cursussen.